Simons Långfilm LegoWars är klar!

Restorerade Filmer

Här kommer några sida-vid-sida jämförelser mellan det äldre materialet och det nyrestorerade. Simon har under perioden 2012-2014 'putsat till' flera av SBKP-filmerna med hjälp av originalklippen och olika avancerade filmtekniker. Ljud och bild har fått ett rejält lyft, vilket bilderna på den här sidan ska försöka demonstrera.

 


 

"(The) Hitman" (2006) - Lägg märke till hur mycket skarpare den vänstra bilden är. Detaljerna på berget, tröjan och träden. Bilden till vänster är den remastrade versionen, medan den till höger är originalfilmen som (då, 2006) var i högsta kvalitèt. Multiquence-loggan täcktes över inför SBKP's hyllnings-DVD. Klippet som ligger ute på Youtube är dessutom i ännu sämre kvalitèt än båda dessa, samt att klippet var aningen saturerat (mindre färg).

Eftersom Simon använde originalklippen som bas, kunde loggan äntligen tas bort.

 

 

Vid första anblick kanske skillnaden inte verkar så stor, men kolla in detaljerna på trädens barr, i Pontus ansikte, och på badmintonracket.

Det ska också nämnas att två versioner renderades ut under 2013; Den ena versionen ser ut som till vänster, medan det andra klippet hade en annorlunda färgkorrigering. Bägge är osläppta (2014-03-29).

 

"Forest Crazy" (2006), led inte av någon multiquence-logga. Däremot var klippen dåligt färgkorrigerade, och i bilden till höger kan man se hur gröna buskarna är (För gröna!) och himlen är vit (överexponerad). Detta fixades i den nya utgåvan, som remastrades under 2013-2014. Kvalitèn är också något bättre, med mer detaljer, bättre ljud och skarpare klippning.

    Snabblänkar


    Veckans film!

 

Vår tribut till Queen:

"I Want it All"