SBKP har släppt en ny film - "Nostatopia"

Musik


SBKP och Simon B King har uttöver filmskapandet även komponerat musik. Simon äger sedan maj 2012 en Korg M1-Synthesizer och har på riktigt fått igång produktiviteten både vad gäller filmmusik men även andra typer av musikstycken. Innan dess användes ett antal musikprogram, oftast ganska daterade sådanna med begränsade möjligheter gällande produktion.

Långt innan köpet av den nya synthesizern hade Simon komponerat ett elektroniskt stycke vid namn "Smooth Cowboy", samt många andra instrumentala kompositioner till de många kortfilmerna. En musikvideo till Smooth Cowboy släpptes i September 2006. Simon använde också ett MIDI-program vid namn Anvil Studio, där bland annat filmmusiken till Rånaren, The King of The Castle och Agent Vestbacker komponerades.

Efter köpet av synthesizern komponerade Simon en remix till filmen "Rånaren", där repliker från filmen samplades och mixades ihop med synthtrummor och keyboards för att sedan mastras ett antal gånger genom GoldWave och Audacity. Simons kreativ var på topp och därför utvecklades det hela till en längre musiksession där ett antal låtar och demos producerades (Hittils osläppta).

KORG M1

 I slutet av sommaren 2013 köpte Simon ännu en synthesizer. Denna gång en MC-5A.

På den här sidan kan du ladda ner material som Simon har komponerat. Det är gratis och helt fritt att använda samtliga musikstycken i egna filmer så länge credit ges till antingen "Simon B King" eller "SBKP.se" tillsammans med en länk till vår hemsida.

Det är helt fritt att sprida musiken på siter som SpotifyThe Pirate Bay och liknande så länge rätt upphovsman nämns.


 

Smooth Cowboy  Producerad 2006 Musikvideo finns att se under våra filmer. Längd: 02.08

 

Smooth Cowboy Mechanized Version
 Producerad 2006 Alternativ Remix av Smooth Cowboy. Längd: 01.53

 

VäskMixen  Producerad 2012 "Website Version" Längd: 04.04

 

    Snabblänkar


    Veckans film!

 

Den enda actionfilmen från 2008!

"Rånaren"