SBKP har släppt en ny film - "Nostatopia"

Agent Sprocket

 

Agent Sprocket (Spelad av Pontus) är en återkommande karaktär i Forest Crazy. Han syns till i bägge Forest Crazy-filmerna. I början gestaltas han som en oslipad diamant, lite galen, men samtidigt proffsig och skicklig på att hantera vapen.

I en skog lyckas han på helt egen hand eliminera Franks monster, Franks cyborg och både avväpna och fängsla Frank Flaten, som till slut hamnar i förvar i en högsäkerhetsanstalt.

Tio år senare har geniet Frank lyckats smida fram en ny plan, denna gång skall en kumpan göra jobbet åt honom. Den här gången är det inte Agent Sprocket som först får reda på planerna utan General Härdsmälta.

Agent Sprocket har vid den andra filmens tidspunkt pensionerat sig från underrättelseuppdrag. General Härdsmälta försöker få tag i honom, vilket inte är en helt enkel uppgift - Han verkar ha gått upp i rök!

Med hjälp av vittnesuppgifter får Härdsmälta reda på att Sprocket brukar sitta och supa på McDonalds. Anledningen till detta verkar vara att han får vara ifred där från myndigheter och liknande som är i färd med att söka upp honom (vilket verkar logiskt, eftersom gemene man inte väntar sig en föredetta agent sitta på McDonalds och supa!).

Härdsmälta lyckas hitta en vresig och nedsupen Sprocket på kvarterets lokala McDonalds. Generalen får snart klart för sig att hans besök inte är populärt och att Sprocket absolut vägrar hjälpa honom. Härdsmältas övertalningsförmågor verkar dock visa sig fruktbara och de bägge syns senare stiga ombord på ett X10-tåg som ska ta de till det skogsområde där monstren tidigare synts till.

Sprockets slapphet förvandlas till en strikt professionalism så fort de kliver in i skogen.

Sprocket blir dock stundtals irriterad över General Härdsmältas alltjämt naiva inställning till vapen och hur man för sig taktiskt och strategiskt i farliga situationer. Sprocket får ibland agera någon slags barnvakt till Härdsmälta, som dock visar att han kan hantera både yxa och granater genom filmen. Dessa är bidragande faktorer till deras något ansträngda relation.

Ironiskt nog är det Härdsmälta som tröttnar på skogen i filmens slutskede, medan Agent Sprocket är den som gärna skulle kunna tänka sig att göra om det hela igen. Så kan det gå...

    Snabblänkar


    Veckans film!

 

Den enda actionfilmen från 2008!

"Rånaren"