SBKP har släppt en ny film - "Nostatopia"

 

 

LegoWars - Den första Långfilmen av SBKP

 

Legowars är den första långfilmen av SBKP och Simons andra försök att göra en film som sträcker sig på över 90 minuters speltid. Filmen "LegoWars" är en klassisk rymdsaga och hyllning till de äldre "Star Wars"-filmerna från vilket den löst bygger sin handling ifrån.

 

Då filmen är en legoanimerad brickfilm kommer det däremot ske en rad förändringar. Handlingen distansierar sig rejält från den riktiga Star Wars-tidslinjen. Exempelvis kommer det inte finnas någon "Han Solo", "Chewbacca", "Luke Skywalker" eller "Darth Vader" och händelseförloppet utspelar sig ungefär 50 år efter "Jedins återkomst". INGEN karaktär från originalfilmerna finns med utan har ersatts med en rad andra karaktärer med helt nya personligheter. Detta har givit Simon en slags frihet att skapa sina egna karaktärer att bygga historien runt. Däremot kommer vissa karaktärer poppa upp som en slags "Easter Egg", och i vissa fall funka som en hyllning till de klassiska Star Wars-karaktärerna

Däremot kommer "klontrupper" och "Star Destroyers" att finnas med i handligen men på ett litet annorlunda sätt än vad fansen kanske är vana vid. Inte heller någon astromech ("R2D2") eller guldfärgad pratande robot ("C3PO") kommer finnas med. Dödsstjärnan återkommer inte heller. Nyckelordet är Minimalism; Att hålla det litet och primitivt.

 

Filmen är (som titeln beskriver..) en Legofilm; eller vad vissa kallar "Brickmation"/"Brickfilm". Den kommer att bli ca. 90 minuter lång och blir därmed betydligt kortare än originalfilmerna (Kortast är "A new hope" (1977) med sina 121 minuter). Man har sagt att det kan bli svårt att få ihop allt under denna speltid varpå filmen kan riskera att bli litet "sammanpressad". Till skillnad från det misslyckade projektet Far Wars kommer den här filmen inte vara en parodi utan en seriös film med ett flertal trovärdiga karaktärer som utvecklar sin personlighet och växer under filmens gång. Som vanligt med "Legofilmer" kan även denna film stundtals drabbas av en litet lättsammare ton, även om en hel del sekvenser är ovanligt dramatiska för att vara denna typ av animerad film med legogubbar. Lättsamma inslag blandas med dystra och råa sekvenser.

 

Simon har bekräftat att filmen kommer fokusera mer på karaktärsutveckling än action. Filmen kommer dock ha ett antal actionscener, en i början, en mindre i mitten (talas det om) vilket bekräftades i Januari 2013, samt en maffig och ambitiös slutstrid. Mycket dialog förekommer, och hittils är det bestämt att Simon själv kommer göra en större del av rösterna till legogubbarna. Simon har också sagt att filmen kommer få flera oväntade upplösningar och att vi får se några "själsligt plågade" karaktärer genom filmens gång. Några Jar-Jar-liknande karaktärer och liknande stereotyper kommer förhoppningsvis inte finnas med. Naturligtvis blir ändå en hel del humor i filmen, men det är en nedtonad, cynisk och stundtals svart humor.

 

Inspelningen startade i Juli 2009, när de allra första scenerna spelades in. Egentligen påbörjades projektet som ett litet experiment och var från början påtänkt som en kortfilm. Men snart utvecklades det hela till någonting större och mer seriöst. Bl.a. försökte Simon skapa en hel del riskabla specialeffekter hemma, men det visade sig svårare än väntat. Tributen "The Golden Gate Fight" spelades in under hösten 2009 som en slags introduktion till Keying/Maskning. Arbetet med detta gav Simon den kunskap och erfarenhet han sedan kunde ta med sig till animeringen av detta projekt. Under 2010 övade Simon på att få till keyingen bättre vilket var en förutsättning för att LegoWars skulle se någorlunda bra ut. En stor del av filmen kommer nämligen vara gjord med hjälp av Greenscreen och Simon kör mycket med modeller i LEGO. Enbart runt 5 % av filmen är gjord i datorn(CGI-effekter). Det är mestadels Ljuseffekter och motorer på skeppen som till stor del är gjord med hjälp av Digitala Effekter renderade i datorn. Filmen kommer överlag ha en "kallare" känsla - Lite som de gamla filmerna.

 

Det är inte mycket Simon släpper ifrån sig om den här filmen. Allmänheten har inte fått ta del av varken karaktärsnamn eller handling än. Enbart en intetsägande bild (bilden på den här sidan!) har släppts. Från början visste man inte riktigt när man skulle släppa filmen pga. att intresset för den nya James Bond-filmen var skyhögt (Skyfall, vad ironiskt..). Först sa man "nångång tidigt 2013" sedan "Våren 2013" för att till slut slå fast: LegoWars släpps den 31 Maj 2013 (Detta sköts sedan upp pga. en av hel drös med anledningar, men till slut spikades datumet den 30 December 2013). Simon ville inte göra samma misstag som med Far Wars där man lovordade en briljant film, men som senare inte kunde motsvara förväntningarna. Felmariginalerna har minskat och arbetsflödet är stabilare än tidigare. Kvalitèn på filmen kommer bli bra - I nivå med filmen Scandal. Det är osäkert om filmen släpps i BluRay-kvalitèt (1080p), HD (720p) samt om filmen är i 16:9 eller i Cinemascope. Antagligen blir det två olika klippningar. Nytt: Filmen kommer släppas på internet i Pal 720x576 DVD-Kvalitè.

 

Musiken till filmen kommer vara lånad av John Williams, mycket för att skapa en nostalgisk känsla. Så länge det är en tribut har man (George Lucas) sagt att det är OK. Det finns också planer på att släppa en version utan Williams filmmusik, men det är bara spekulationer i dagsläget. Filmen skapas genom en s.k. "step-by-step"-animering, där man har ett halvfärdigt manus som man gör klart parallelt i takt med animeringen av scener. Ett sätt som Simon genomförde sin senaste kortfilm på med stor succè.

 

I Oktober 2013 sålde George Lucas hela 'Star Wars'-franchisen till företaget Disney vilket skapade enorma reaktioner på bloggar och sociala medier. Simon blev själv illa tagen när han hörde nyheten och ville från början inte låtsas om att det hade skett.

Till slut kom beskedet från Simon: "Den här filmen är inte längre en tribut till George Lucas utan till sina fans". Men eftersom filmen blev färdigställd i slutet av Maj, kommer detta inte synas i filmen, vilket Simon däremot är nöjd över.

 

LegoWars släpps på Youtube, Hemsidan och DVD den 30 December 2013.

 


 

Producent: Simon

Klippare: Simon

Röster: Simon

Musik: John Williams (Lånad) + Egenkomponerad

Animation/Specialeffekter: Simon

Testtittare: Pontus

    Snabblänkar


    Veckans film!

 

Den enda actionfilmen från 2008!

"Rånaren"